15-product_verf_buitenlakken-header.webp

BUITENVERF

VRAAGT OM GOED ADVIES OP MAAT

Het goed onderhouden van de woning aan de buitenkant zorgt ervoor dat het huis er jarenlang mooi uitziet. UV-straling tast nu eenmaal verflagen aan. Dat is iets waar we niets aan kunnen doen.

Door het houtwerk buiten af te werken met een hoogwaardige buitenverf die geschikt is voor de omstandigheden waarin je huis zich bevindt, zoals zonlicht, regen en wind, voorkomt aantasting van het houtwerk en krijgt houtrot minder kans. Maar hoe kies je het juiste product uit? Is een transparante of dekkende lak, hoog- of zijdeglans afwerking iets voor jou?

Wij van Hans Schonenberg voor Verf & Wonen adviseren je graag in de winkel welk product het meest geschikte is voor jou! We weten precies welke verf je moet gebruiken om jarenlang plezier te hebben van je verfwerk. Wij hebben verschillende soorten verf, waaronder diverse professionele lakken. 

Alle soorten buitenverf:

  • Latexverf: is een populaire keuze voor buitentoepassingen vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het is een watergedragen verf die goed bestand is tegen vervagen en scheuren door de zon en regen.
  • Acrylverf: is vergelijkbaar met latexverf en wordt vaak gebruikt op buitenmuren, gevels en andere oppervlakten. Dit product is zeer hechtend en biedt bescherming tegen weersinvloeden.
  • Olieverf: is een verf dat traditioneel wordt gebruikt voor buitentoepassingen vanwege de duurzaamheid en langdurige bescherming. Echter, het is van belang op te merken dat sommige soorten olieverf, waaronder lijnolieverf, schadelijke oplosmiddelen bevatten en minder milieuvriendelijk zijn dan watergedragen verven.
  • Epoxyverf: wordt vaak gebruikt voor vloeren, terrassen en andere buitenoppervlakken die bestand moeten zijn tegen zware belasting, zoals voetgangersverkeer en voertuigen. Het is sterk en duurzaam.
  • Beits: Beits is een transparante of semi-transparante verf die wordt gebruikt om houten oppervlakken buitenshuis te beschermen. Het hout is beschermd tegen vocht, UV-straling en schimmelgroei, terwijl het de natuurlijke textuur en korrel van het hout behoudt.

GRONDMATERIALEN

Buitenverf kan een effectieve manier zijn om het uiterlijk van je huis of gebouw te verbeteren. Het is belangrijk de juiste grondmaterialen te gebruiken voor je buitenverf. Door het gebruik van grondmaterialen zal de buitenverf goed hechten, beschermd zijn en goed uitzien. Er zijn verschillende (grond)materialen die je kunt gebruiken voor buitenverf. Je kunt kiezen uit een primer, grondverf, lakverf, muurverf, betonverf of sierverf, afhankelijk van je behoeften. Primer is een goede basis voor de meeste buitenverf, omdat het een goede ondergrond is waarop de verf goed hecht. Grondverf helpt bij het verharden van het verfoppervlak en zorgt voor een langere levensduur. Het gebruik van lakverf is een duurzame oplossing die de ondergrond beschermt en er ook beter uitziet. Muurverf is een goede keuze voor muren, en betonverf geeft je betonnen oppervlakken een mooie glans. Sierverf is een goede oplossing voor versieringen, zoals muurdecoratie.

Zorg ervoor dat je de juiste grondmaterialen gebruikt voor het aanbrengen van je buitenverf. Dit zorgt ervoor dat je verf goed hecht, goed beschermd is en er ook nog eens goed uitziet.

product_verf_buitenlakken-sfeer1
product_verf_buitenlakken-sfeer2